Oud-wethouder van Breda Hans van Dun is afgelopen donderdag overleden. Van Dun werd 82 jaar. Hij overleed in zijn woonplaats Heusden.

Van Dun werd 23 april 1934 in Breda geboren. De oud-wethouder zat in de politiek voor de KVP en later het CDA. Voordat hij de politiek in ging, volgde hij de Rijksbelastingacademie en werd hij in 1962 inspecteur bij de belastingen. Daarna werd hij economisch en later algemeen directeur bij de volkshogeschool Bouvigne in het gelijknamige kasteel in Breda.

Vanaf 1966 zat hij in de gemeenteraad van Breda. In 1970 vertrok hij bij Bouvigne en werd hij in Breda wethouder. Kort daarop ging Bouvigne failliet met de gemeente Breda als een van de schuldeisers. Hij overleefde een motie van wantrouwen en  bleef tot 1985 wethouder.

Na zijn periode als wethouder was hij tussen februari 1985 en 1 januari 1995 burgemeester van Loon op Zand. Hij diende zelf zijn ontslag in nadat hij was veroordeeld voor het rijden onder invloed en de fractievoorzitters van de gemeenteraad het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Bij de inwoners bleef hij desondanks populair.

Na zijn ontslag ging hij in Heusden wonen. De uitvaartdienst is 27 oktober in de kerk van Loon op Zand.