De video die Studio Smack uit Breda maakte voor Wtich Doctor van De Staat heeft de prijs gewonnen voor ‘Best animation in a Video’ bij de UK Music Video Awards.  

Andere genomineerden waren Radiohead, Chemical Brothers en Yeasayer. Ton Meijdam van Studio Smack was blij verrast. "We hebben sinds kort een agency in Londen als gevolg van Witch Doctor. Die had de clip ingezonden en ons uitgenodigd. We waren ervan uitgegaan dat dit meer een kennismaking zou zijn, maar opeens werd onze naam genoemd en hadden we gewonnen."

Het is niet de eerste prijs voor Studio Smack, dat de clip samen maakte met Floris Kaayk. Inmiddels staat de teller op acht, waaronder ook een Edison. "Maar dit is het grootste festival voor videoclips ter wereld. Die hadden we inderdaad nog niet."

De clip, waarin een steeds groter wordende groep in een cirkel om zanger Torre Florim van de Staat draait, kostte de Bredase animatiestudio negen maanden. "Waarvan ik er fulltime mee bezig ben geweest", vertelt Meijdam.

Na het verschijnen van de video vorig jaar stond de telefoon roodgloeiend. "We hebben veel aanvragen gehad voor projecten. Nu zijn we pitches aan het doen voor Partizan. Ik ben benieuwd wat dat oplevert."

Tot die tijd levert Witch Doctor erkenning en awards. "Terwijl we in Londen waren hoorden we dat we ook een prijs hadden gewonnen in Boekarest."