De Gebroeders Ko trappen vrijdag 11 november om 19.11 uur het grote Elluf-Elluf feest op de Grote Markt af. Na het optreden wordt de nieuwe Prins van Ut Kielegat gepresenteerd.

Het is voor het eerst de nieuwe Prins op de Grote Markt wordt aangekondigd. "11-11 valt dit jaar op een vrijdag”, zegt Jos Filius van de commissie Feesten van de stichting Bredase Carnaval Viering (BCV). "Dat vraagt om een mooie presentatie die we gelijk in een nieuw jasje steken. Vanaf 19.00 uur starten we op de Grote Markt Zuid, het terras onder de bomen, met niemand minder dan De Gebroeders Ko."

Na het optreden van De Gebroeders Ko wordt er gekeken wie de Pages, de Nar, het Gevolg, de Sik en de Pliessie zijn. "Daarna wordt de nieuwe Prins onthuld. Ik heb zelf nog geen idee wie het is en, ook best belangrijk, of ie Maot zal kunne Ouwe, maar ik weet zeker dat het stikgezellig wordt."

Vanaf 20.30 uur wordt het feest voortgezet in Mezz met het Blèèrfêêst. Ook dit jaar hebben vele Kielegatse kapellen ingeschreven. De winnaar gaat met de Thuur Piek Bokaal naar huis. Dan is ook bekend wat het beste carnavalslied van Ut Kielegat is voor dit jaar.  

Jos Filius: "En als dat bekend is gaan we verder met het feest. Dit jaar hebben we de geweldige band: Vanavond Niet Schat! De huisband van de Oranjecamping en winnaar van de publieksprijs van de Clash of The Coverbands komt naar Breda en gaat de Mezz uit z’n voegen laten springen."