De politie Breda heeft zondagmorgen een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege drugsbezit en rijden onder invloed.

Ruim 800 euro aan contanten, 13 bolletjes cocaïne, 3 bolletjes heroïne en 1,2 gram hennep. Dat vond de politie zondagmorgen vroeg bij een automobilist die in een auto met draaiende motor lag te slapen aan de Nieuwe Dieststraat in het centrum van Breda.

Agenten zagen omstreeks 5.40 uur een auto op de Nieuwe Dieststraat staan waarvan de lichten brandden en de motor draaide. De bestuurder lag te slapen. Toen de agenten hem wakker maakten pakte de man de versnellingspook vast en gaf gas.

Het voertuig rolde naar voren en reed bijna tegen een geparkeerde auto aan de overkant. Eén van de dienders blokkeerde met zijn dienstauto de weg waardoor de doorgang voor de automobilist versperd werd. De andere agent pakte zijn wapenstok en riep tegen de man dat hij direct open moest maken omdat hij het anders zelf zou doen. Hieraan gaf de man gehoor.

Onder invloed

Hij stapte uit waarbij hij bijna omviel. Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had gedronken.  In zijn zakken had hij munten van een horecabedrijf en tientallen bankbiljetten van 10, 20 en 50 euro, bij elkaar ruim 800 euro.  Ook had hij twee telefoons en een boterhamzakje met daarin 13 bolletjes cocaïne, 3 bolletjes heroïne en 1,2 gram hennep bij zich. De man is aangehouden, de politie onderzoekt of hij zich schuldig gemaakt heeft aan drugshandel.