NAC heeft na vier weken zonder overwinning een belangrijke thuiszege geboekt. Tegen Fortuna Sittard werd het 3-1. Korte, Dessers en Barker troffen voor NAC doel. In de laatste minuut maakte Fortuna nog de eretreffer.

Voor NAC betekende het niet alleen de eerste overwinning sinds eind september tegen De Graafschap, maar vooral ook de ommekeer na twee zeer teleurstellende uitwedstrijden. In Volendam en bij Telstar lukte het NAC niet om de verdediging van de tegenstander te slopen.

Het kostbare puntenverlies deed het geloof van de fans wankelen. Het was dat ook de concurrentie niet constant scherp was, anders zag de stand er minder rooskleurig uit dan nu het geval was.

NAC staat nu op de vijfde plaats met evenveel punten (20) als nummer vier Jong Ajax, maar in de knotsgekke Jupiler League zijn de verschillen nog steeds erg klein. Koploper Jong PSV staat slechts vier punten voor, nummer elf Helmond Sport heeft er slechts drie minder.

Cruciaal

Wil NAC ook na de winterstop mee blijven doen dan zijn de komende weken cruciaal. Twee keer winnen en je kunt zomaar koploper zijn, twee keer verliezen en je staat in het rechterrijtje.

Aan de ploeg van trainer Dijkhuizen de taak komende week uit bij Oss te laten zien dat het ook buiten Breda dwingend kan voetballen en punten kan pakken.