Nog deze maand wordt het laatste deel van Rithmeesterpark in Breda bouwrijp opgeleverd. Dat betekent dat QNP en Zuyderleven kunnen beginnen met de bouw van hun nieuwe kantoor aan de rand van Princenhage en de A16.

DHL is al een stap verder. "Zij wilden al in november dit jaar operationeel zijn", vertelt Marcelle den Hooglander van de BrIM. Het pand van DHL is inmiddels opgeleverd en het bedrijf is bezig de dienstverlening op te starten. Bij de DHL-vestiging komen meer dan 100 mensen te werken. Met 12.500 vierkante meter is de vervoerder meteen de grootste afnemer.  "In veel andere gevallen gaat het om 1000 tot 1500 vierkante meter", aldus Den Hooglander.

De BrIM is met meerdere partijen in gesprek over aankoop van bedrijfsgrond. "Dat is passen en meten, omdat we op maat verkavelen vraagt dat veel afstemming. De ene partij wil wel in het zicht, de andere hecht vooral veel waarde aan de bereikbaarheid."

Behalve de spie tussen de Graaf Engelbrechtlaan, A16, Princenhagelaan en Ettensebaan, hoort ook een kavel aan de Rithsestraat bij het terrein. Voor dit deel, waar basisscholen de Eerste Rith en Sinte Maerte tijdelijk gehuisvest waren, is eveneens belangstelling.