Amrâth wil Hotel Brabant omvormen tot Breda City Campus

Hotelexploitant Amrâth heeft plannen om Amrâth Hotel Brabant aan de Heerbaan om te vormen tot Breda City Campus.

De Breda City Campus zou onderdak moeten bieden aan kort- en langverblijf, in combinatie met voorzieningen voor recreaties, werk en zorg, blijkt uit stukken van het Bredase college van burgemeester en wethouders. “In aanvulling op de traditionele hotelkamers wil Amrâth Groep onderdak bieden aan mensen van specifieke doelgroepen die voor kortere of langere termijn Breda aandoen om daar te studeren of te werken”, schrijft het college.

De hotelketen zou daarbij denken aan internationale studenten, artsen en verplegend personeel van Amphia, maar ook seizoensarbeiders. De verblijfsvoorzieningen zouden in prijs en uitvoering uiteen moeten gaan lopen van betaalbaar tot duur en luxueus. Amrâth zou ook denken aan zorg- en sportvoorzieningen.

Op de begane grond en de eerste verdieping zou het pand de niet-verblijfsvoorzieningen gaan huisvesten, daarboven zou het hotel moeten komen. Voor auto- en fietsparkeren zou een half verdiepte parkeerkelder moeten worden aangelegd.

Amrâth heeft het college gevraagd om een vrijstelling voor toeristenbelasting voor de longstay-gasten. Het college wil daar niet aan meewerken, maar antwoordt dat dit ook niet nodig is. Personen die langer dan vier maanden in Nederland verblijven moeten zich inschrijven bij de basisadministratie. Toeristenbelasting hoeft dan ook niet meer geïnd te worden.

Het college heeft aangegeven onder voorwaarden positief te staan tegenover de plannen, die ook reppen over een casino. Daarvan zegt het college een vergunningaanvraag los te beoordelen.

Amrâth-eigenaar Van Eijl krijgt tevens het recht tot eerste koop van gemeentegrond op het voormalige JEKA-terrein. Daarvoor zou Van Eijl nog geen plannen hebben.

Bij de Amrâth Groep was donderdag niemand bereikbaar voor een toelichting op de plannen. Niet bekend is op welke termijn de bouwplannen spelen.

Tip de redactie