Spoor Moerdijkbrug in 2017 langere tijd dicht

Treinreizigers tussen Breda en Dordrecht gaan in het tweede kwartaal van 2017 hinder ondervinden van herstelwerkzaamheden aan het spoor op de Moerdijkbrug. 

Het werk is noodzakelijk omdat een deel van de spoorlassen op de brug niet voldoet, aldus ProRail.

Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen in zijn geheel vervangen. De exacte datum en duur van deze buitendienststelling is nog niet bekend. Volgens het AD zou het gaan om een twintig dagen.

ProRail stelt dat de beslissing over de sluiting genomen wordt in overleg met de aannemer, consumentenorganisaties, vervoerders en verladers. "Hierbij staat het zoveel mogelijk beperken van de hinder voor reizigers en verladers centraal." 

Weekend

In de praktijk betekent het platleggen van het treinverkeer over de spoorbrug waarschijnlijk dat veel reizigers uit Breda moeten kiezen voor de Intercity Direct. Die rijdt over de HSL en ondervindt geen hinder van dit werk. 

Omdat er ook op korte termijn al problemen ontstaan door de rammelende rails, gaat ProRail de komende maanden ieder weekend de ‘slechtere’ lassen aanpakken. Dit gebeurt in de nachten van zaterdag op zondag en zondag op maandag. "Het personenvervoer ondervindt hier nagenoeg geen hinder van."

Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd gaan deskundigen er vanuit dat het spoor op de brug minimaal 10 jaar zonder grote problemen kan functioneren. Het onderstel van de Moerdijkbrug is in 2055 aan vervanging toe.

Tip de redactie