Engels sprekende dieven bestelen 70-plussers met babbeltruc

Engels sprekende dieven hebben met slimme babbeltrucs in drie dagen tijd meer dan tweeduizend euro ’verdiend’. De slachtoffers waren 70-plussers. 

De diefstallen vonden plaats in Breda en Eten-Leur. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat.

Op woensdag 13 oktober om 21.00 uur stond een 74-jarige man te pinnen aan de Graaf Hendrik III plein. Hij werd op dat moment aangesproken door een Engels sprekende man die hem in verwarring bracht tijdens het pinnen.

"In die verwarring lukte het om de dader zijn pas en pincode te bemachtigen. Daar werd snel 450 euro mee gepind bij een andere automaat."

Een dag later werd om 15.00 uur een 75-jarige vrouw op straat in Etten-Leur aangesproken door een Engels sprekend echtpaar. Ze vroegen haar de weg naar het station. "Ze begrepen het slachtoffer niet en ze vroegen het om te tekenen. Toen het echtpaar weg liep zag de vrouw dat haar tas open stond en haar pinpas weggenomen was."

Aandacht

Het kan zijn dat het echtpaar al eerder in en winkel de pincode van de vrouw had afgekeken. Voordat het slachtoffer thuis was bleek er al duizend euro gepind te zijn.

En als voorlopige laatste werd een 75-jarige vrouw op 15 oktober rond 11.15 uur aangesproken in de buurt van haar woning in de Brusselstraat. Ze had al eerder gemerkt dat iemand overmatige aandacht voor haar had toen ze boodschappen deed. Mogelijk dezelfde man, en dan nu samen met een vrouw, sprak haar in slecht Engels aan, vermoedt de politie.

De man vroeg de Bredase de weg en ook nu begreep hij haar niet. Nadat het slachtoffer het had uitgetekend vertrok het echtpaar. Korte tijd later merkte het slachtoffer dat haar pas weg was en binnen afzienbare tijd was er 760 euro gepind.

Tip de redactie