Stadsbestuur opgeroepen om vluchtelingen op te nemen

Nu Breda geen asielzoekerscentrum meer heeft, moet de stad zelf vluchtelingen uit Griekenland en Italië naar de stad halen. Dat stelt voorzitter Jan Hopman van het Mondiaal Centrum in Breda.

In een brief aan het college schrijft hij dat het 'Breda niet waardig is om geen AZC meer te hebben dat toch een verrijking voor de stad was'. Het Mondiaal Centrum dringt er bij het college op aan om alles in het werk te stellen dat het COA het oude Belastingkantoor aan de Gasthuisvelden in gebruik gaat nemen als nieuwe locatie voor asielzoekers.

Als dat niet lukt, vraagt Hopman aan het college er bij de rijksoverheid te bepleiten dat de vluchtelingen die nu volgens het Mondiaal Centrum nog onder erbarmelijke omstandigheden in Griekenland en Italië zitten naar Nederland te halen en een locatie in Breda aan te bieden.

"Op deze manier geeft u als gemeentebestuur invulling aan de gastvrijheid die wij als stad pretenderen  te zijn en  geeft inhoud aan de woorden om vluchtelingen ook daadwerkelijk op te vangen", valt in de brief te lezen "Het kan toch niet zo zijn dat relatief armere landen zoals Griekenland en Italië vluchtelingen wel in grote getale moeten opvangen en mensen daarvan de dupe worden."

Tip de redactie