NAC teleurgesteld over verplichte buscombi naar Oss

Supporters van NAC die 28 oktober Oss-NAC willen bijwonen moeten daarbij verplicht gebruikmaken van een buscombi. NAC betreurt het gebrek aan medewerking vanuit Oss om tot een andere regeling te komen.  

“Vanuit de lokale driehoek in Oss werden verschillende redenen aangehaald voor deze regeling”, aldus  NAc op de clubsite. “NAC heeft geprobeerd deze redenen te weerleggen en de regeling aan te vechten, maar kreeg hierbij nul op het rekest.”

Algemeen directeur Justin Goetzee. “Wij zijn teleurgesteld in de regeling die is opgelegd en met name de bereidheid vanuit de lokale driehoek in Oss om mee te denken in het normalisatietraject.”

Volgens NA worden er niet genoeg goede argumenten aangehaald, is er weinig creativiteit en wordt er te weinig in oplossingen gedacht. “We hebben in samenwerking met de gemeente Breda, KNVB, onze supportersgeledingen en de politie tot nu toe juist mooie stappen kunnen zetten. Op deze manier wordt het goede gedrag van onze supporters niet beloond, met name dat vind ik zonde.”

Goetzee tempert optimisme dat is ontstaan na de succesvolle trip naar Volendam, waar ondanks het verlies honderden NAC-supporters er een feestje van maakten. “De voortekenen laten zien dat dit helaas niet de laatste keer zal zijn dit seizoen.”

NAC stelt te blijven strijden voor goede regelingen bij uitwedstrijden voor de supporters. “We zullen blijven proberen de kar te trekken in het normalisatietraject binnen het voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat de aanhouder uiteindelijk wint.”

Op 28 oktober kunnen in totaal 450 NAC-supporters met de bus afreizen naar Oss.

Tip de redactie