Nouwens Transport genomineerd voor prestigieuze TLN Ondernemersprijs

De Bredase ondernemer Dennis Nouwens van Nouwens Transport is genomineerd voor de prestigieuze TLN Ondernemersprijs 2017. Nouwens is een van de drie genomineerden.

Nouwens dingt samen met Transportbedrijf Gesink uit Zelhem en Jan Krediet uit Steenwijk mee in de categorie groot. "Deze bedrijven hebben laten zien dat zij zeer goed presteren in hun omgang met personeel en klanten en hun bovengemiddelde aandacht voor verbeteringen en vernieuwing in hun bedrijf", stelt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Het Bredase bedrijf werd in 1997 opgericht door Dennis Nouwens (44). Bij het bedrijf zijn 85 werknemers werkzaam. Nouwens heeft 45 trekkende eenheden, zoals dat in vakjargon genoemd wordt.

De nominatie betekent veel voor Nouwens. "Omdat het een prijs is die van onze brancheorganisatie komt en omdat er een gedegen vakjury achterzit. Het is geen prijs waarvoor je stemmen kunt ronselen."

De transporteur kreeg inmiddels twee keer bezoek waarin het bedrijf werd doorgelicht. Nouwens denkt dat hij in de smaak valt vanwege onder meer zijn ondernemerschap. "Wij zijn zo’n drie jaar geleden in het transport van pharma-producten gestapt. Daarvoor hebben we een hal gebouwd, voordat we klanten hadden. Daarmee hebben we in crisistijd een nieuwe niche gevonden, waarvoor we inmiddels ook een mooie klant hebben. Dat wordt gewaardeerd."

De winnaar ontvangt op 26 november de prijs tijdens het TLN jaarcongres uit handen van voorzitter van de jury: Walther Ploos van Amstel, lector Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. De jury bestaat verder uit Leendert Jan Visser, directeur bij MKB Nederland en Koos Burgman, directeur bij BOVAG.

Tip de redactie