Busreizigers van Breda naar Utrecht moeten sinds donderdag overstappen op een pendelbus bij halte Sleeuwijk, Tol West. 

Die overstap is noodzakelijk vanwege de haarscheurtjes in de Merwedebrug en het rijverbod voor zwaar verkeer.

Met ingang van dinsdag 11 oktober besloot Rijkswaterstaat geen zwaar verkeer meer toe te laten op de Merwedebrug bij Gorinchem op de A27. Door dit verbod is er veel overlast voor busreizigers van Arriva. De buslijnen maken ongeveer 200 keer per dag gebruik van deze brug.

"We proberen de overlast tot een minimum te beperken door met extra bussen en een aangepaste dienstregeling te rijden", aldus Arriva. "Vanaf donderdag 13 oktober 2016 tot nader bericht rijden we volgens een aangepaste dienstregeling."

Brabantliners 400 en 401 rijden vanuit Breda en Oosterhout tot de halte Sleeuwijk, Tol West volgens de reguliere dienstregeling. Reizigers richting Utrecht stappen op de halte Sleeuwijk, Tol West over op een pendelbus. Deze pendelbus rijdt een omleidingsroute via de provinciale weg N322, de brug bij Zaltbommel, de A2, via de haltes Vianen, Busstation Lekbrug, Utrecht, Graadt van Roggenweg naar Utrecht CS.

Reizigers vanuit Utrecht kunnen ook gebruik maken van deze pendelbus via de omleidingsroute en op halte Sleeuwijk, Tol West overstappen op de Brabantliners richting Breda en Oosterhout.