Woning Academiesingel dicht na vondst grote hoeveelheid harddrugs

In een woning aan de Academiesingel in Breda is door de politie een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. De gemeente heeft de woning direct gesloten. Dat meldt de politie woensdagmiddag.

De politie viel woensdagmorgen in alle vroegte een woning aan de Academiesingel binnen. "Uit onderzoek was gebleken dat daar twee drugsdealers verbleven en dat er harddrugs binnen zou kunnen zijn", meldt de politie. "Dat bleek te kloppen."

In het pand werden twee mannen van 40 en 42 jaar aangehouden. Ook werden er verschillenden soorten harddrugs in handelaarshoeveelheden gevonden. De benedenverdieping van het pand waar de twee verbleven is dichtgespijkerd. De overige bewoners van het pand kunnen nog gewoon naar hun gedeelte en hebben niets met de overlast te maken.

De inval vond plaats in het kader van de overlast door drugsdealers en -gebruikers in het centrum van Breda en met name het Valkenberg. "De politie heeft op de achtergrond een inventarisatie gemaakt van mensen die een forse bijdrage leveren aan de overlast en het onveilige gevoel in het park."

Kern van het probleem

Er zijn verschillende onderzoeken gestart, aldus de politie. "Een van die onderzoeken is uitgemond in deze inval." Burgemeester Paul Depla in de persverklaring van de politie: "We zetten alles op alles om de drugsdealers uit te schakelen. Zíj zijn de kern van het probleem, dus pakken we ze hard aan. Door de sluiting van dit pand stoppen we per direct deze toevoerlijn van drugs naar het Valkenbergpark. We blijven er met alle partijen bovenop zitten."

Er lopen nog verschillende onderzoeken en trajecten om de overlast en het onveilige gevoel van mensen in het park terug te dringen. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Tip de redactie