Dinsdagmarkt in december als pilot naar Schoolakkerplein

Tijdens Serious Request in Breda wordt de dinsdagmarkt in overleg met de marktkooplui verplaatst naar het Schoolakkerplein. Dat gaf wethouder Boaz Adank dinsdag aan tijdens de presentatie van Winterland Breda.  

De markt wordt de hele maand december gehouden op de alternatieve locatie. Dat periode is noodzakelijk omdat voor het Glazen Huis, dat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt staat, ook tijd voor op- en afbouw nodig is. De grotere vrijdagmarkt is verplaatst naar het Chasséveld.

"Het Schoolakkerplein leek ons een betere plek dan het Chasséveld voor de vijftien ondernemers die op de dinsdagmarkt staan", licht Peter Dilisse als vertegenwoordiger van de ambulante handel toe. "Die zouden daar een beetje desolaat staan." Dilisse geeft aan dat deze locatie al gekozen was voordat de komst van Winterland Breda duidelijk was. "Anders hadden we misschien toch een locatie dichterbij het centrum gekozen."  

De tijdelijke plaats op het Schoolakkerplein geldt als pilot, aldus Dilisse. "Wij begrijpen dat er in de wijk Ginneken behoefte is aan een weekmarkt, vandaar deze plek." In de maand december moet blijken of het een succes is. "Het liefst hadden we dat in een andere maand gedaan, want nu moet je geluk hebben met het weer. Als het is zoals afgelopen december, dan is dat mooi. Toen was het eerste kerstdag 16 graden."

De pilot past in de visie op de weekmarkt in Breda. Binnenkort wordt ook de zaterdagmarkt op het Dr Jan Ingen Houszplein geëvalueerd. Die is daar onder gebracht sinds de herinrichting van de Nieuwe Haagdijk en de Haagweg.

Tip de redactie