Lege plek aan de Haven na meer dan jaar gevuld door Very Italian Pizza

Breda krijgt er een authentiek Italiaans restaurant bij. Very Italian Pizza (VIP) neemt zijn intrek in het pand aan Haven 15. Daar zat tot 31 juli 2015 Hot Lavo en voorheen Hook aan de Haven.

De Italiaanse eigenaren hopen eind dit jaar of begin komend jaar te openen. Een dezer dagen starten ze met de verbouwing. Met de komst van de VIP wordt een groot pand aan de Haven gevuld. VIP heeft op dit moment vestigingen in Rotterdam, Leiden en Den Haag.

"We verwachten plek te hebben voor 350 tot vierhonderd couverts”, geeft Michele de Giuseppe namens de eigenaren met een slag om de arm aan. "Dat kunnen er meer worden. We zijn echt nog in de planfase.” Breda wordt daarmee de grootste van de vier vestigingen. "Bovendien maken we een groot verwarmd terras dat het hele jaar door te gebruiken is."

Ondanks het formaat van de zaak gaat VIP ambachtelijk te werk. "Er komt een houtoven, dat is ons kenmerk. En we maken alle pizza- en pastagerechten vers, gemaakt door goed opgeleid personeel." De Giuseppe geeft een voorbeeld: "De pizza’s worden van grondstof tot eindproduct gemaakt in het restaurant, bovendien zijn onze gerechten zuiver en puur, vrij van kunstmatige toevoegingen als smaak-, kleur- of bindmiddelen."

Aanpak

Volgens De Giuseppe gaat VIP zich eveneens onderscheiden door de aanpak. "We zijn open van 11.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur. De keuken is geopend tot middernacht, dus ook om 23.00 uur kun je nog gewoon komen eten." Alle gerechten kosten minder dan tien euro. "Daardoor zijn we aantrekkelijk voor een breed publiek."

VIP gaat werk bieden aan zo’n vijftig tot zestig mensen, van wie ongeveer een derde in vaste dienst komt. "Maar het aantal personeelsleden hangt ook sterk af van het uiteindelijke aantal couverts", aldus De Giuseppe.

Tip de redactie