Evenemententerrein Breepark (Bavelse Berg) in Breda is met ingang van de nieuwe dienstregeling bereikbaar met de bus. Lijn 131 richting Tilburg rijdt een iets andere route over Minervum zodat het terrein wordt aangedaan.

Dat meldt wethouder Adank in een toelichting op de wijzigingen die Arriva heeft doorgevoerd, in samenspraak met de provincie, gemeente en Reizigersoverleg Brabant. Lijn 131 rijdt alleen overdag. In de avonden en weekenden bedienen de lijnen 325, 326, 327 Breepark. 

Wijkbus

Meest in het oog springende wijziging is de inzet van een wijkbus waarmee de komende twee jaar een proef gedaan wordt. Deze bus, bestuurd door vrijwillige chauffeurs, gaat in een aantal wijken rijden en verbindt winkelcentra, OV-knooppunten en medische voorzieningen, evenals complexen waar senioren wonen.

Voor sommige streekbusverbindingen wordt de frequentie in de spits verhoogd. "Bijvoorbeeld op de verbinding naar Zundert, Baarle Nassau en op de snelle HOV-busbaan naar Oosterhout en Etten-Leur", aldus de wethouder aan de raad.

Arriva

Daarnaast zet Arriva alles in om de groeiende studentenaantallen naar de Avans Hogeschool en de NHTV adequaat te vervoeren, aldusde wethouder. Er komen meer ritten, inclusief meer schoolspits-ritten direct vanuit diverse regionale kernen. Breda vindt dit uiteraard een goede zaak want goede OV-verbindingen versterken Breda als onderwijsstad.

Op verzoek van de Gemeente Breda gaat Arriva op zaterdag enkele nachtbussen inzetten op de Brabantliner tussen Breda en Utrecht. "Dit is een 3-jarige proef en vormt een zinvolle aanvulling op het bestaande Brabantse nachtnetspoor", aldus de wethouder.

Bekijk hier alle wijzigingen