Een 15-jarige jongen uit Breda is vrijdagmiddag rond 14.15 uur op de Hamdijk aangehouden na een achtervolging door een motoragent. De jongen reed zonder rijbewijs en had zonder toestemming de scooter van zijn vader gepakt.

Een motoragent zag de jongen vrijdag rond 14.10 uur tijdens een surveillanceronde over de Groenedijk. De agent reed in de richting van de Terheijdenseweg. Op het fietspad zag hij een scooter in dezelfde richting rijden. De bestuurder draaide zich echter snel om en reed verder over het grasveld richting de Brusselstraat.

De politieagent zette de achtervolging in. Hij zag dat de scooterrijder tussen geparkeerde auto's de stoep opreed. De verdachte liet plotseling de bromfiets achter en ging te voet verder. Hij rende de Malmedystraat in.

De motoragent reed de jongen op de Hamdijk klem. Hij pakte de verdachte vast, die zich losrukte en weer wegrende. De agent achterhaalde hem, waarna ze allebei op hun buik terechtkwamen.

De bromfietser schreeuwde dat zijn arm uit de kom was. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en na behandeling op het politiebureau verhoord. De jongen verklaarde dat de bromfiets van zijn vader was, hij had hem stiekem gepakt. Hij werd opgehaald door zijn ouders die aangaven dat zij de aanhouding terecht vonden. Hun zoon is aangemeld bij Bureau Halt.