Een leeg stukje binnenstad is sinds deze donderdag weer ingevuld. Modeketen Zara opende donderdag haar deuren in het voormalige pand van De Bijenkorf aan de Karrestraat. De winkel kent een uitgebreide mannen- en vrouwenafdeling.

De verhuizing van de winkel, die eerst op de hoek van de Karrestraat zat, geeft invulling aan een deel van wat een tijdelijke leegstand is gebleken. De Bijenkorf kondigde in 2013 al aan de Bredase vestiging te sluiten in 2016. Destijds werd dat gezien als een groot verlies voor de Bredase binnenstad en werd ook gevreesd voor leegstand. Samen met het faillissement van V&D begin dit jaar leek er een groot gapend gat in de Karrestraat te ontstaan. 

Zover kwam net niet. In februari maakte Zara bekend de stap te maken naar het Bijenkorf-pand. In mei volgde het van oorsprong Canadase Hudson's Bay. Dit warenhuis kondigde aan zich in Breda te gaan vestigen in het pand van de V&D. Voor de opening van deze winkel moet Breda nog even geduld hebben. De keten opent pas na de zomer van 2017.

Met de aankondiging van Hudson's Bay heeft Barones-eigenaar Kroonenberggroep hoge verwachting voor de invuling van de Barones. De vastgoedeigenaar gaf tegenover BredaVandaag aan te verwachten dat ook de andere winkelpanden in het overdekte winkelcentrum zijn verhuurd voor de opening van Hudson's Bay.