De organisatoren van voetbalavond Bier en Ballen overwegen een extra editie waarvan de opbrengst ten goede komt aan Serious Request. Dat stelt Sjoerd Mossou van Bier en Ballen aan de vooravond van de achtste aflevering, woensdag in De Bommel.

De voetbalavond steunt al traditiegetrouw een goed doel. Deze woensdagavond gaat de opbrengst van de kaartverkoop en losse donaties naar Visio. Met het geld wil Viso aangepaste fietsen kopen voor slechtzienden.

Mossou en mede-organisator Chris van Nijnatten hebben nog geen knoop doorgehakt over de extra editie. "We hebben nog geen contact gelegd met 3FM", zegt Mossou daarover. "Het is nog slechts een idee, maar het zou goed bij elkaar kunnen passen. Nog even los van de vraag of het in onze agenda en in die van De Bommel past."

De vorige was in februari, toen Ruud Gullit hoofdgast was. "We hebben er bewust wat meer tijd over laten gaan, op die manier blijft het speciale meer aanwezig." Een Bier en Ballen SR-editie zou dat niet doorkruisen. 

De editie van deze woensdag was ook weer snel uitverkocht. "De tijdloze jongens onder elkaar, waar uit de verhalen de liefde voor voetbal blijkt, spreekt aan." Dit blijkt ook uit de graagte waarmee gasten komen. "Willen is vaak geen probleem, soms is de agenda een probleem. Bijvoorbeeld als het Champions League is, of zoals deze week met interlandvoetbal."

De achtste aflevering stond in het teken van NAC-PSV. Te gast waren oud-PSV-voetballer, muzikant Björn van der Doelen, acteur en PSV-fan Frank Lammers en hoofdgast van de avond Aad de Mos.