De Singelloop heeft zich door de prestatie van Nicolas Korir afgelopen zondag een plaatsje verworven in een uniek gezelschap hardloopwedstrijden. 

Korir verbeterde het parcoursrecord naar een tijd onder het uur: 59.50 minuten. 

Breda is hiermee de vierde stad van Nederland, naast Den Haag, Rotterdam en Venlo, waar onder het uur is gelopen. Met de 59.50 minuten behoort de Singelloop tot een select gezelschap van 27 steden wereldwijd waar een tijd van 59.50 minuten of sneller is gelopen op de halve marathon. Tot nu toe is dat 108 atleten gelukt, onder wie de winnaar in Breda, Nicolas Korir

Tevreden

Voorzitter Willem Butz gaf zondag ook al aan tevreden te zijn met de tijd. "Dat betekent dat we niet alleen in Breda en de regio op de kaart staan, maar dat we ook internationaal op de kaart staan", stelde hij.

Volgens Butz was dat geen doel op zich. “Maar het betekent waarschijnlijk ook dat we makkelijker atleten kunnen inviteren. Dat betekent dat de atleten weten dat we een snel parcours hebben. Ze wisten al dat we het gezelligste parcours hebben”, weet hij.

18.000 deelnemers

De Singelloop van 2016 was er sowieso één om in te lijsten voor de organisatie. Voor het eerst werd de grens van 18.000 deelnemers doorbroken. Zondag startten 18.221 lopers aan hun vijf of tien kilometer, halve marathon of familieloop.