Breda gaat via een investeringsfonds start-ups ondersteunen. De gemeente stelt hiervoor maximaal 2,5 miljoen euro beschikbaar. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt.

Bredase bedrijven die uit willen breiden komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning uit het investeringsfonds, zoals een lening of garantstelling, meldt de gemeente. Doel van het fonds is de doorgroei van bedrijven te stimuleren en daarmee werkgelegenheid te creëren.     

Het investeringsfonds maakt onderdeel uit van de toekomstvisie op de NV BrIM in Breda. De raadscommissie Economie bespreekt deze toekomstvisie op maandag 31 oktober.

"Breda barst van het talent. Ondernemers die met creatieve en innovatieve ideeën hun bedrijf willen laten groeien", stelt wethouder Boaz Adank. "Toch lukt het veel ondernemers niet om deze groei daadwerkelijk te realiseren, vaak door een gebrek aan private investeerders."

Doorgroei

Voor deze ondernemers lanceert de gemeente nu dit investeringsfonds. "Via een financiële impuls willen we succesvolle bedrijven in Breda stimuleren én andere investeerders over de streep trekken. Dat is belangrijk, want doorgroei betekent meer werk. En meer werk betekent een sterkere economie."

Er is een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen voor het investeringsfonds beschikbaar. De werkwijze en randvoorwaarden van het fonds worden na de bespreking in de commissie Economie verder uitgewerkt.