Het op het laatste moment aangepaste parkeerbeleid voor de Belcrum, Doornbos en Drie Hoefijzers-Zuid is volledig verkeerd gevallen bij de Wijkraad Belcrum en bij wijkbewoners. Ook politiek rommelt het.

"Wij zijn ontzettend boos", laat een woordvoerder van de wijkraad weten. Afgelopen donderdag besloot het college in te stemmen met het aanpassen van de tijdsduur waarvoor een vergunning zou gelden in de wijken. In tegenstelling tot de eerder voorgestelde 20.00 uur kwam 18.00 uur uit de bus nadat de VVD-fractie daarvoor een amendement indiende.

"Onze mailbox loopt zowat over met boze mailtjes", aldus de woordvoerder van de wijkraad. Niet gek, zegt hij. "We hadden dit na ellenlange gesprekken met de wethouder zo afgesproken. Dat wordt nu met voeten getreden."

Hij geeft aan dat de gesprekken gaande waren sinds de invoering van de blauwe zone vanwege de bouw van het nieuwe station. "Die afspraak hebben we met pijn en moeite voor elkaar gekregen. Dat was niet makkelijk. Het liefst wilden we helemaal niet betalen."

Raadsvergadering

Ook bij de verschillende politieke partijen stroomde de mailbox over. "Tientallen mailtjes hebben we gehad", vertelt PvdA-fractievoorzitter Henk van der Velde. "Maar andere fracties hebben die ook gehad, want die zijn naar iedereen gestuurd."

Volgens hem is de Belcrum ‘in rep en roer’. "Het feit dat het op het laatste moment is gewijzigd stuit tegen de borst”, weet Van der Velde. De fractievoorzitter speelde met de gedachte om het onderwerp in de verlenging van de raadsvergadering maandagavond opnieuw ter sprake te brengen. Dat blijkt niet te kunnen. "De vraag is ook of dat wenselijk is."

Oplossing

Wenselijk slaat dan volgens de PvdA-voorman op wat het effect is voor de wijk. "Daar gaat het om. Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen voor de problemen van de mensen in de Belcrum."

GroenLinks stemde donderdag net als D66 tegen. Fractievoorzitter Jos Koniuszek plaatste toen al zijn vraagtekens bij het besluit. "Heel apart dat de wethouder niet zijn voorstel verdedigt, maar wel het amendement van zijn fractie om zijn voorstel te wijzigen."

Het onderwerp komt zeker ter sprake in de commissie ruimte van dinsdag. De wijkraad Belcrum heeft al aangekondigd daar in te spreken.