Het nieuwe jasje voor de Nieuwe Haagdijk is af. Net voor het begin van de Singelloop heeft de aannemer die in opdracht van de gemeente de reconstructie uitvoerde het werk afgerond.

Dat betekent dat er klassiek ogende straatverlichting is aangebracht, de parkeervakken in de middenberm, trottoirs én de straat zelf opnieuw zijn bestraat. Alleen de nieuwe boompjes missen nog.

Ook het wegdek van de brug die de Nieuwe Haagdijk en de Haagweg aan elkaar verbindt heeft een opknapbeurt gehad. De brug zelf wordt in een later stadium opgeknapt. Daarvoor zijn inmiddels oude ornamenten opgedoken die mogelijk herplaatst worden.

Meest opvallende is de kruising Haagweg-Weerrijssingel-Tramsingel. Daar zijn de verkeerslichten vervangen door een ‘schijnrotonde’, namelijk een straatlantaarn die midden op het kruispunt staat.

Uitstraling

Vanaf maandag gaat de aannemer aan de slag met het stuk Haagweg tot aan het Dr Jan Ingen Houszplein. Dat krijgt dezelfde uitstraling als de opgeknapte Nieuwe Haagdijk. Tot wanneer dit werk duurt is nog onduidelijk.