Het is een Singelloop die om meerdere redenen de boeken ingaat. Niet alleen brak Nicolas Korir het parcoursrecord op de halve marathon (59.50 minuten), ook het aantal deelnemers was met 18.221 hoger dan ooit.

Voorzitter Willem Butz was dan ook tevreden. "Die 59.50 is voor ons een enorme toptijd. Daar ben ik heel blij mee. Dat betekent dat we niet alleen in Breda en de regio op de kaart staan, maar dat we ook internationaal op de kaart staan."

Volgens Butz was dat geen doel op zich. "Maar het betekent waarschijnlijk ook dat we makkelijker atleten kunnen inviteren. Dat betekent dat de atleten weten dat we een snel parcours hebben. Ze wisten al dat we het gezelligste parcours hebben", weet hij.

Met het deelnemersaantal is de organisatie ook erg blij. "Het is onze ambitie om het elk jaar beter te doen. Dat aantal geeft aan dat mensen ontzettend graag willen terugkomen."

Deelnemers

Zit er een grens aan het aantal deelnemers? "Waarschijnlijk. Maar voorlopig is die grens nog niet in zicht, maar wij weten wel dat ook daar een keer een grens aan komt."

Samenvattend? "Het was een groot feest. En we hebben het weer eens meegemaakt dat ondanks het feit dat we links en rechts wat regenbuitjes hebben gehad, dat dat toch de pret niet heeft mogen drukken. Volgend jaar zullen we toch dikkere worsten naar Klara moeten brengen, zodat we dan echt mooi weer hebben."