Het college gaat de suggestie om de ingang van de Nieuwe Veste te verplaatsen naar de Oude Vest meegeven aan de directie van het centrum.

Dat heeft de verantwoordelijk wethouder donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering toegezegd op vragen van BOB. Die lokale fractie stelt dat de verbouwingsplannen het juiste moment zijn om de in haar ogen ongelukkige situatie in de Molenstraat aan te pakken.

"Het is wachten op een ongeluk", stelt commissielid Ton Noorhoff in een toelichting. Fractievoorzitter Cees van der Horst bracht de vooraf opgestelde motie niet in stemming. Hiervoor was geen meerderheid te verwachten.

BOB wacht de verbouwingsplannen af evenals de evaluatie van de Kiss & Ride-zone aan de Oude Vest. "Wij hebben daar weinig vertrouwen in. Kinderen moeten alsnog een drukke weg oversteken", geeft Noorhoff aan.

Kosten

Het verplaatsen van de ingang zou ook hoge kosten met zich meebrengen omdat dan in de Nieuwe Veste veel moet worden aangepast voor een nieuwe loop door het gebouw. Daarnaast hikt het college aan tegen een bouwvergunning voor een stuk grond op het trottoir aan de zijde van de Oude Vest. Bouwer Van Opstal mag daar bouwen.