De Singelloop in Breda is hard op weg naar weer een nieuw record aan deelnemers. Dat geeft wedstrijdleider Bart van Egeraat aan. 

"We zien een toename van acht procent aan voorinschrijvingen via internet."

De Singelloop van aanstaande zondag had bij het sluiten van de voorinschrijving afgelopen zondag bijna tienduizend aanmeldingen via internet. "Met de nainschrijvingen erbij verwachten we boven de achttienduizend deelnemers te komen", aldus van Egeraart.

De grootste groei zit verhoudingsgewijs in de halve marathon. "Daar gaan we richting de 2.500 deelnemers." Het is ook de afstand waar de meeste groei mogelijk is, weet de wedstrijdleider. "Bij de tien kilometer gaan we de grens bereiken."

Om iedereen zoveel mogelijk zonder oponthoud te laten starten, klinkt het startschot op de vijf en tien kilometer op verschillende momenten. De eerste start op de vijf kilometer is om 11.00 uur, waarna nog drie groepen met telkens twaalf minuten tussentijd worden weggeschoten. Bij de tien kilometer gaat de eerste en snelste groep om 12.15 uur weg. Ook daar volgen nog drie groepen met twaalf minuten wachttijd ertussen. De halve marathon start om 14.00 uur.