Oud-wethouder Bernie van den Berg terug in de raad

Oud-wethouder en oud-raadslid Bernie van den Berg keert terug in de Bredase gemeenteraad. Hij neemt bij Breda’97 de plaats in van Dick Vuijk.

Vuijk (61) kondigde donderdagavond aan terug te treden per 24 oktober. Dan wordt Van den Berg ook geïnstalleerd. "Het is een besluit genomen met oog op de toekomst", aldus het terugtredend raadslid.

Daarmee verwijst hij naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. "De ledenvergadering heeft besloten om als Breda’97 de verkiezingen in te gaan. Daarvoor moeten nieuwe allianties gesmeed worden. Daarvoor heb je mensen nodig die daarvoor willen gaan."

Vuijk was sinds 2000 commissielid voor de lokale partij. Sinds 2008 zit hij in de raad. "Dit is een mooi moment, de oplevering van het station. Daarvoor heb ik in 2001 de eerste schetsen becommentarieerd."

Het scheidend raadslid stelt het werk altijd met veel plezier te hebben gedaan. "Het praten over de stad en een richting te bedenken, dat vond ik mooi." Na zijn afscheid als raadslid blijft hij actief voor de fractie. "Als vrijwillig fractiemedewerker."

Tip de redactie