Volendam-uit als ommekeer voor bezoeken uitwedstrijden NAC-fans

Volendam-NAC moet de ommekeer worden in combiland als het aan de supporters van NAC ligt. 

Na uitgebreid overleg stelde Volendam een hele korte zijde beschikbaar voor supporters uit Breda. Dat werd later minder na protest van Volendam-supporters met wie geen overleg zou zijn gepleegd.

Dat het niet de hele korte zijde werd, is jammer, vindt ook Sander Rademaker van de Clubraad. Desondanks is hij niet ontevreden. "Zeker als je ziet dat het vorig jaar niet helemaal goed is gegaan”, verwijst hij naar schermutselingen in een Volendamse kroeg ver na afloop van het uitduel destijds.

Rademaker ging twee keer heen en weer naar Volendam voor overleg. "Vaak wordt een combiregeling eenzijdig, zonder overleg van met de supporters ingevuld. Nu hebben alle partijen constructief overleg gevoerd”, geeft de voorzitter aan.

Politie en burgemeesters in Breda en Volendam waren samen met de verschillende supportersgeledingen en de clubs betrokken bij het overleg. "Wij hebben ook contact gehad met de supporters van Volendam, die aangaven dat er geen probleem is. Dat is ook heel belangrijk."

De Bredase supporters mogen nu uiteindelijk met ruim 650 man/vrouw naar de Dijk. Wel is er een autocombi, die deels vrijwillig met de bus wordt uitgevoerd. "Dat betekent dat je je kaart onderweg moet omruilen en nog eens bij het stadion", licht Rademaker toe. Het liefst zou hij het makkelijker zien. “Een kaart op naam is inderdaad een goed voorbeeld”, beaamt hij. "Maar we doen het stapje voor stapje."

NAC-fans zijn 30 september vanaf 16.00 uur al welkom, in plaats van 18.00 uur afgelopen seizoen. De Bredase politie en NAC-stewards zorgen voor begeleiding. "We gaan er een mooi feestje van maken, zodat we een mooi voorbeeld hebben naar andere clubs hoe het ook kan", hoopt de supporter.

Doel is dat NAC makkelijker en met meer mensen naar uitwedstrijden kan, zonder dat daar ingewikkelde regelingen voor worden opgetuigd. "Andersom proberen we ook toenadering te zoeken. We hebben de supporters van Volendam al uitgenodigd voor het supportersplein tijdens de thuiswedstrijd met carnaval, net als we de supporters van De Graafschap hebben ontvangen."

Tip de redactie