Volgens Keuzegids Hbo 2017 is Avans Hogeschool dit jaar opnieuw de beste grote hogeschool van Nederland. De school staat nu al acht jaar lang in de top 3 en behaalt voor de vijfde keer de nummer 1-positie.

Het onderzoek 'Beste studies 2016' van weekblad Elsevier dat ook deze week verscheen, noemt Avans de beste 'brede hogeschool'. De Keuzegids Hbo baseert zijn ranglijst onder andere op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Landelijk namen dit jaar meer dan 300.000 studenten deel aan die enquête. Ruim 13.000 Avans-studenten vulden de enquête in.

Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool Paul Rüpp: "Het is een groot compliment aan de organisatie dat studenten voor de vijfde keer onze hogeschool op 1 zetten. Na 8 jaar in de top 3 durf ik wel te zeggen dat we blijkbaar een aantal dingen goed doen." Rüpp noemt onder andere het luisteren naar de studenten al belangrijk punt. "Niet alleen tijdens landelijke enquêtes, maar door het jaar heen.

De opleiding Fysiotherapie in Breda behoort tot de zes opleidingen die van de keuzegids het kwaliteitszegel 'Topopleiding' hebben gekregen. Van de 54 Avansopleidingen staan er 36 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 15 opleidingen op de eerste plaats. In Breda zijn er nummer-1-noteringen voor Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Accountancy, Small Business en Retail Management, Integrale Veiligheid, Communicatie en Communication & Multimedia Design.