CDA en VVD willen snelle aanpak drugshandel in Valkenberg

CDA en VVD willen dat Breda snel maatregelen neemt tegen de handel in drugs in het Valkenberg. De VVD kaart de kwestie donderdagavond aan tijdens de raadsvergadering.

Aanleiding zijn de berichten in de media over de verplaatsing van de straathandel van de Slingerweg  naar het Valkenberg. Daarmee wordt de goede naam van het park en de opgeknapte Willemstraat bezoedeld, aldus CDA en VVD. Het park is daardoor volgens de fracties niet meer het visitekaartje dat het moet zijn.

"Dat visitekaartje wordt nu gemeden door bewoners die al jaren met liefde en plezier door het prachtige park lopen. Ook zijn wij van mening dat dit geen goed beeld neerzet voor bezoekers", betogen de fracties.

Volgens VVD en CDA is er snel en adequaat actie nodig. Beide fracties vragen zich af waarom er het beloofde cameratoezicht nog niet gerealiseerd is. Ook vragen ze af hoe het kan dat de overlast ondanks de aanwezigheid van mobiele camera’s is toegenomen.

Van de burgemeester - verantwoordelijk voor de openbare orde - willen de fracties weten welke maatregelen worden genomen en wat er gedaan wordt ter voorkoming van het waterbedeffect.

Tip de redactie