‘Tiësto bereid te investeren in House of DJ’s’

Kersverse ambassadeur Tiësto is bereid te investeren in House of DJ’s in Breda. 

Dat zegt initiatiefnemer Arnold van der Leden woensdag bij een presentatie over wat het wereldwijde centrum voor dancecultuur moet worden.  

Tijs Verwest, zoals zijn echte naam is, heeft volgens Van der Leden het eerste recht om te investeren in de vorm van aandelen of door financiering van het vastgoed. "Mits het business plan positief is, natuurlijk", vertelt hij. Het ambassadeurschap houdt nu in dat House of DJ’s (HOD) de naam Tiësto, zijn logo en zijn muziek mag gebruiken voor promotie.

HOD laat op dit moment onderzoeken wat het potentieel aan bezoekers is en op welke manier het Experience Centre moet worden ingericht om ze in Breda te houden. "De uitkomsten daarvan zouden deze maand bekend moeten worden. "In januari willen we de eerste investeerders hebben", licht Van der Leden de plannen toe.

Van de grond

HOD heeft vermoedelijk meer dan tien miljoen euro nodig om van de grond te komen. "Het Experience Centre is daar maatgevend in, dat beslaat in de plannen nu tweeduizend vierkante meter."

Volgens financieel adviseur Joost van Rooij van Witlox VCS staat het concept business plan als een huis. "De slagingskans achten wij heel groot, honderd procent. Dat merken we als we praten over het idee en concept met financiers." Dat Tiësto is aangehaakt, is van wezenlijk belang. "Dat trekt andere investeerders over de streep en het helpt ook bij crowdfunding."

Financieren

De gemeente Breda heeft het initiatief ondersteund door het haalbaarheidsonderzoek mede te financieren. "Verder denken wij mee over locaties, geven aan wat de bestemming is”, vertelt wethouder Boaz Adank. Een grote structurele subsidie zit er niet in. "Dat is niet hoe wij er als college inzitten."

HOD zou in 2018 moeten openen. Volgens Van der Leden sluit dat dan goed aan bij het jaar van de dance, wat 2019 voor de provincie zou moeten worden.

Tip de redactie