Zeven bochten minder moet Singelloop parcoursrecord opleveren

De Bredase Singelloop heeft alles in het werk gezet om het parcours van de halve marathon weer wat sneller te maken. "We hopen op een 59’er", geeft wedstrijdleider Bart van Egeraat aan.

In vergelijking met vorig jaar heeft Van Egeraat zeven bochten uit de route weten te halen. "We maken een iets grotere lus bij de Bernhardsingel / Weerijssingel. Daar lopen we tot aan de Langendijk over het voetpad. Dat scheelt een aantal bochten bij de Middellaan en de Prinsenkade", geeft de ervaren wedstrijdleider aan.

Minder bochten is een snellere tijd. "Elke bocht minder betekent een tijdwinst van drie tot vijf seconden. Zeven bochten is dus een halve minuut", rekent hij voor. "Dus op papier moeten we onder het uur kunnen, al moet daarvoor wel alles meezitten. De lopers moeten samenwerken, het weer moet meezitten en er moeten geen rare dingen gebeuren."

Het weer ziet er goed uit, weet Van Egeraat. "Een graad of 18 tot 19 en droog, da’s prima." Of het genoeg is om het parcoursrecord te breken dat sinds 2014 op 1.00.11 uur staat? "Met 59.59 minuten zijn we al heel tevreden."

Over belangstelling voor de langste afstand heeft de organisatie niet te klagen. Naar verwachting starten er zo'n 2500 deelnemers. "We zien een verschuiving naar deze afstand en dat juichen we alleen maar toe. Op de halve zit qua deelnemersaantal de meeste rek."

Tip de redactie