Vier aanhoudingen voor roof op bejaarde man

De politie heeft dinsdag in Zoetermeer en Nootdorp vier personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een woningoverval in Breda. 

Daarbij werd een 75-jarige man onder bedreiging van een mes beroofd in zijn eigen huis aan de Bergdreef.

Het misdrijf vond plaats op dinsdagmiddag 9 augustus. Twee onbekende mannen belden rond 16.30 uur aan bij de woning. Ze deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf. Eenmaal in de woning werd de 75-jarige bewoner bedreigd met een mes. Hij werd gedwongen om zijn bankpas af te geven. De overvallers gingen er daarna vandoor.

Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar daders. Er werd een Burgernetbericht verstuurd met het verzoek om in de omgeving uit te kijken naar het gevluchte tweetal. Volgens de aangever zou het gaan om een lange man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een dikke Aziatisch uitziende man. 

Opsporing

Kort na de overval bleek dat er gepind was met de pas van het slachtoffer. Deze pintransactie is gefilmd en de beelden zijn getoond bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant. "Door de uitzending van die beelden kwamen er verschillende tips binnen", aldus de politie.

"Onder andere door die tips kon het team achter de identiteit van vier verdachten komen. Die vier zijn dinsdag 27 september 2016 van hun bed gelicht."

Verdachten

Het betreft drie mannen uit Zoetermeer van zeventien, 24 en 26 jaar oud en een medeverdachte uit Nootdorp van 27 jaar oud. De woningen van de verdachten zijn doorzocht waarbij spullen gevonden zijn die herleid kunnen worden naar de overval.

Op woensdag 10 augustus werden, op aangeven van een getuige, in de buurt van Rotterdam vier mannen gearresteerd als mogelijke verdachten van de overval. Deze mannen bleken echter niets met de overval te maken. Wel was een van hen in het bezit van een vuurwapen en de man wordt voor dat feit vervolgd.

Tip de redactie