De gemeente Breda is niet tevreden over de kwaliteit van de Boschstraat fietsstraat en laat de aannemer het werk overdoen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Boschstraat werd kort voor de zomer in een week tijd omgevormd tot de eerste fietsstraat van Breda. Dat betekent dat fietsers er voorrang hebben en dat autoverkeer achter fietsers moet blijven.

De eenrichtingsstraat kreeg in beide richtingen brede fietspaden, gescheiden door een middellijn. Aan beide kanten stonden de Breda Fietst-logo’s om aan te geven dat fietsverkeer wel in beide richtingen ruim baan had.

Al snel na de oplevering beklaagden verschillende gebruikers zich over de slechte staat van het wegdek. De gemeente gaf toen al aan dat het probleem bekend was en dat naar een oplossing gezocht werd.

Kwaliteitseisen

Die oplossing is gevonden. "Het werk is deels afgekeurd, omdat het niet aan onze kwaliteitseisen voldeed. Dat betekent dat we de aannemer de kans geven het werk opnieuw uit te voeren."

Het herstelwerk kost de gemeente geen extra geld. Wel trekt Breda wat uit om verbeteringen door te voeren. "De middellijn krijgt een witte markering en er komen meer fietslogo’s", aldus de woordvoerder.

Het werkt begint maandag 3 oktober duurt tot 7 oktober. De Boschstraat is van 3 tot 7 oktober dagelijks tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten. Voor bewoners en ondernemers betekent dit dat er niet geparkeerd kan worden. Woningen en bedrijven blijven te voet bereikbaar.