De Bredase binnenstad staat zondag 2 oktober in het teken van de Bredase Singelloop.

Vanwege de loop is de binnenstad voor autoverkeer nauwelijks toegankelijk. De organisatie verwacht zo’n achttienduizend deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers.

Voor lopers en toehscouwers die met de auto komen geldt het advies om te parkeren op diverse parkeerplaatsen buiten het centrum. De binnenstad zelf is van ca. 06.00 uur tot 18.00 uur niet met de auto te bereiken.

"Bewoners en ondernemers in de binnenstad kunnen tussen circa 7.00 uur en 10.15 uur de binnenstad alleen nog uitrijden", laat de organisatie weten. "Vanaf ongeveer 10.00 uur is het nagenoeg onmogelijk om met een voertuig het centrum te verlaten, er kunnen lange wachtrijen ontstaan."

Uitvalswegen

Op alle uitvalswegen rondom Breda zijn borden geplaatst die naar diverse parkeerterreinen verwijzen. Parkeren kan onder meer bij het Florijn College (Wilhelminasingel 33) en bij de NHTV (Monseigneur Hopmansstraat 1). Beide parkeerterreinen zijn op loopafstand van de start. De startlocatie bevindt zich aan de Claudius Prinsenlaan, ter hoogte van het Stadskantoor.

"Woon je in Breda? Kom dan op de fiets", geeft de organisatie mee. "De fietsenstalling het Turfschip is om 9.00 uur open; fietsenstalling Oude Vest om 11.00 uur. Daar zijn ook kluisjes om waardevolle spullen op te bergen. Ook fietsenstalling Haven is vanaf 11.00 uur open en bewaakt."

Na 18.00 uur is de binnenstad weer normaal bereikbaar voor zowel in- als uitrijdend autoverkeer.