De raadsfractie van de PvdA wil van het college weten of de initiatiefnemers van een zorgcomplex op Landgoed Keihoef al de benodigde vergunningen hebben.

Dat blijkt uit vragen van fractievoorzitter Henk van der Velde aan het college.

BredaVandaag maakte op 5 september melding van de plannen op het landgoed. De huidige eigenaar wil daar met hulp van financiers een luxe zorgcomplex vestigen. Daarvoor wordt de huidige boerderij aangepast, maar moeten er ook zorgvakantiechalets langs de bosrand komen.

Volgens de PvdA wordt de indruk gewekt dat alle benodigde vergunningen al verleend zijn. "Dat baart ons zorgen, want de bestemming ter plaatse is voor zover wij kunnen overzien in strijd met de plannen en bouwen in een natuurgebied lift allerminst voor de hand."

Beoordeling

Van der Velde wil weten of het college bekend is met de plannen en of er al een beoordeling heeft plaatsgevonden. "Is het denkbaar dat zoals wordt gesteld dat de bouw in oktober zou kunnen starten?", vraagt hij aan de bestuurders.

Ook wil hij weten of er voor de bestaande gebouwen een monumentenvergunning vereist is en of de gemeente contact heeft opgenomen met de initiatiefnemer. "En zo nee, zou het dan alsnog verstandig zijn om dit te doen om overhaast handelen te voorkomen?"