Het was zondagmiddag sterren spotten bij het Chassé Theater. Daar was zondagmiddag de rode loper voor de Nederlandse première van de vernieuwde uitvoering van de musical Hair.

Zo trokken Albert Verlinde, Aad Ouborg, Cornald Maas, John van den Heuvel, Dahpne Deckers en tal van andere sterren over de rode loper bij het Chassé Theater. Ook de Bredase politiek mocht zijn moment of fame meepikken. Dus wandelden wethouders Boaz Adank en Alfred Arbouw met partners langs flitsende camera’s en showbizzverslaggevers, net als burgemeester Paul Depla met zijn vrouw.

William Spaaij, bekend van De Tweeling en Ramses, speelt in de musical Hair de jonge George Berger, die samen met zijn activistische vriendin Sheila (Anouk Maas) en hun onafscheidelijke vriendengroep vecht voor een wereld zonder regels en zonder taboes. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek.

Hair ging in 1967 in première. "Maar deze nieuwe uitvoering van de legendarische musical wordt beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog", aldus de producenten. "Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is Hair de musical van nu. Een perfect tegenwicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid."

Na de officiële première van deze zondag een een aantal voorstellingen eerder deze week, keert Hair begin november terug naar Breda voor een reeks.

Bekijk hier de rode loper foto’s.