De politie heeft zaterdagmiddag drie Roemenen aangehouden. De drie waren tijdens hun vlucht vanaf Winkelcentrum Hoge Vucht gecrasht met hun auto. Een van de mannen was betrapt op zakkenrollen.

De politie kon de drie in de kraag vatten, maar zoekt getuigen van zakkenrollerij zaterdagmiddag in het winkelcentrum aan de Roeselaerestraat.

Zaterdag om 15.50 uur kwamen er verschillende meldingen van een vechtpartij en achtervolging in het winkelcentrum bij de politie. "Een getuige meldde dat een zakkenroller gesnapt was en dat hij door getuigen, na een achtervolging, was vastgepakt", aldus de politie. Maar de man was toch weer ontsnapt en was in een auto gestapt waarin twee andere mannen zaten. Die auto scheurde weg.

"Voordat de toegesnelde politie in het winkelcentrum was, kwam de melding dat de gevluchte auto bij een aanrijding betrokken was op de Brusselstraat. De inzittenden waren daar lopend gevlucht", laat de politie weten.

Signalementen

Verschillenden getuigen gaven signalementen door van de mannen en korte tijd later kon de politie drie mannen aanhouden. Het waren drie Roemenen van 21, 22 en 28 jaar oud. "De mannen worden verdacht van het verlaten van een plaats van het ongeval maar, gezien de meldingen, ook van poging diefstal in het winkelcentrum."

Door de aanrijding gevolgd door de zoekactie zijn de agenten verder niet in het winkelcentrum geweest om daar een aangifte en getuigenverklaringen op te nemen. "Maar omdat de mannen aangehouden zijn en we er voor willen zorgen dat ze de juiste straf krijgen, verzoeken we de aangever van de (poging) diefstal en de getuigen die de verdachte hadden vastgepakt contact met ons op te nemen", laat de politie zondag weten.

De slachtoffers van de diefstal zou een ouder echtpaar zijn. "Zij worden, net zoals de mensen die geholpen hebben, verzocht contact met ons op te nemen via 0900-8844."

De politie sluit niet uit dat er meer mensen slachtoffer zijn van zakkenrollen die dag. "Ook die worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844", besluit de politie het bericht.