Hoe richt je de A58 tussen Breda en Tilburg zo in dat de doorstroming van het verkeer beter wordt en de bereikbaarheid van beide steden verbetert? Degene die op die vragen het slimste antwoord heeft, kan 15.000 euro verdienen.

Dat is de beloning die Breda en Tilburg samen met Rijkswaterstaat uitloven voor het beste idee. De drie partijen zijn op zoek naar de slimste oplossing voor de A58 tussen Breda en Tilburg. met de oproep hopen ze ondernemende marktpartijen te prikkelen.

Ideeën om de doorstroming te verbeteren moeten voor 27 oktober zijn aangeleverd. Uitvoerbare ideeën worden beloond met 15.000 euro om uitgewerkt te worden tot een essay.

Het knelpunt op het traject A58 tussen knooppunt Sint-Annabosch (bij Breda) en de afslag Tilburg West gaat de komende jaren nog vaker dan nu al voor problemen zorgen, verwachten de partijen. "Tussen Tilburg en Breda worden geen wegverbredingen toegepast terwijl het verkeer door wegverbredingen op aangrenzende trajecten met circa 5% toeneemt. Het afstrepen van een rijstrook bij Tilburg veroorzaakt extra file in de spitsen."

Vrachtwagens 

Ook staat het traject bekend om de grote hoeveelheid vrachtwagens die vaak in colonne rijden waardoor in- en uitvoegen bemoeilijkt wordt. "Er zijn dus slimme en vernieuwende oplossingen nodig."

Het project A58 is onderdeel van SmartwayZ.NL, dat als doel heeft de bereikbaar van de regio te verbeteren.