Fans van NAC ontvangen deze vrijdag de supporters van tegenstander De Graafschap op het supportersplein. Daarmee geeft de NAC-aanhang invulling aan de goede banden tussen beide supportersgroepen.

Die band ontstond 31 mei 2001 toen tijdens de wedstrijd De Graafschap-NAC een laatste eerbetoon werd gegeven aan de bij een autoongeluk omgekomen Ferry van Vliet.

De eerste ontmoeting sinds jaren tussen beide clubs is aanleiding voor het vriendschappelijke onthaal. "De contacten met De Graafschap waren altijd al warm, maar bij het landelijke supporterscollectief zijn de banden weer aangehaald", laat Sander Rademaker, voorzitter van de Clubraad van NAC weten via de clubsite.

"Daar ontstond het idee om voorafgaand aan de wedstrijd op het supportersplein voor het Rat Verlegh Stadion samen een biertje te drinken. Dit is weer een mooie manier om aan te tonen dat supporters gewoon normaal met elkaar kunnen omgaan en een opstap richting nieuwe initiatieven."

Gastvrij 

Na overleg met de clubs, politie en supporters kreeg het plan groen licht, zodat de supporters van de Superboeren deze vrijdag welkom zijn op het supportersplein voor Café Beatrix voor een biertje.

Voorzitter Martijn Koks van de Breda Loco’s geeft tegenover NAC aan blij te zijn met deze ontmoeting. "De normalisatie begint bij onszelf, de supporters. Als wij ons gastvrij opstellen richting onze gasten, dan kunnen we dat ook weer terugverwachten."