In een deel van de Belcrum en Linie en in het gebied Drie Hoefijzers-Zuid geldt vanaf zaterdag 1 oktober vergunningparkeren. 

Dit nieuwe stelsel waarin bewoners met vergunning kunnen parkeren en bezoekers tegen betaling vervangt de blauwe zone.

De gemeente voert een systeem van vergunningparkeren in om de wijken leefbaar en bereikbaar te houden, laat ze weten in een bericht aan de bewoners in de wijken. "Als er qua parkeren niets geregeld wordt, ontstaat er een onacceptabele situatie."

Door een systeem van vergunningparkeren in de Belcrum en Drie Hoefijzers-Zuid zegt de gemeente flexibeler met verschillende regelingen te kunnen omgaan. Zo is er een bezoekersregeling, en geldt er een gratis starttarief. Ook is handhaving volgens de gemeente makkelijker met dit parkeerregime.

Opbrengsten 

"Bovendien heeft de gemeente bij een vergunningensysteem opbrengsten via parkeermeters en bekeuringen, waardoor de parkeervergunning goedkoper dan een blauwe zone kan worden aangeboden", laat de gemeente aan de bewoners weten. Ook wil de gemeente in de hele stad hetzelfde systeem hebben, 'omdat dat zorgt voor eenduidigheid voor bewoners, ondernemers en bezoekers'. 

Bewoners en ondernemers in de beide gebieden moeten vóór 1 oktober bericht hebben ontvangen over een aanvraag van een vergunning. De gemeente start 1 oktober met controle in de wijken. "Wie vanaf 1 oktober geen geldige vergunning of parkeerkaart heeft, krijgt 1 waarschuwing. Daarna volgen parkeerboetes."