Er zijn woensdagmiddag diverse integrale overheidscontroles in Bredase autoverhuurbedrijven uitgevoerd. Hierbij was ook de politie aanwezig. De actie was erop gericht zicht te krijgen op mogelijke criminele activiteiten bij deze bedrijven. 

Bij de controles van woensdag 21 september werden zeven bedrijfsadressen in Breda en drie bedrijfsadressen in Etten-Leur bezocht. Gemeenteambtenaren onderzochten de vergunningen en kwamen enkele milieudelicten tegen, waarop actie wordt ondernomen.

In een van de bedrijfspanden werden diverse auto-onderdelen aangetroffen. Het lijkt erop dat deze onderdelen van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek van serienummers moet daar meer duidelijkheid over geven. 

Ook werd er een 30-jarige man opgepakt. Hij werkte, naar eigen zeggen, niet voor het autoverhuurbedrijf maar probeerde wel de controle te verhinderen en te frustreren. Hij werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel om te vertrekken en met zijn met irritante gedrag te stoppen.

Hennep

Daarnaast is er een partij chemicaliën die gebuikt worden voor hennepteelt aangetroffen. Deze spullen werden niet bij een van de autoverhuurbedrijven aangetroffen, maar in een naastgelegen pand. De controleurs stonden te wachten bij een autoverhuurbedrijf op industrieterrein Krogten, toen zij bij buren verdachte omstandigheden zagen.

In de bewuste loods werden twaalf pallets met jerrycans aangetroffen. Het ging om enkele duizenden liters vloeistoffen. Er stonden ook vier zogenaamde IBCs (intermediate bulk containers). In overleg met de Officier van Justitie nam de politie deze chemicaliën in beslag.