De Gemeente Breda en woningcorporatie AlleeWonen willen 30 prefab huurwoningen op het grasveld op de hoek van de Kesterendreef en de Kesterenlaan plaatsen. Dat is tegenover Dierenkliniek Taxandria.

"De woningen zijn bedoeld voor één of twee personen met een kleine beurs", aldus de gemeente. Ze zijn ongeveer  25m2 groot en de richtprijs wordt ongeveer € 450 per maand. De huizen blijven maximaal 10 jaar staan. "Hoe het plan er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk."

Maandag 3 oktober tussen 19.30 uur en 21.00 uur is er een inloopavond in basisschool Olympia, aan de Vlierenbroek 28-32. Omwonenden of belangstellenden kunnen daar vragen stellen over de planen.

Met de prefab woningen wil Breda snel woninge toevoegen aan de woningvoorraad. "Betaalbare huurwoningen zijn schaars in Breda. De gemeente en AlleeWonen willen met dit plan op korte termijn daarin verandering brengen." Prefab woningen zijn woningen die in de fabriek zijn opgebouwd. "Daardoor blijven de bouwkosten laag en is de bouwtijd kort. Zo kan ook de huurprijs laag blijven en kunnen mensen die nu op de wachtlijst staan er snel wonen."