De combinatie EnecoTour, VVV-NAC om 18.30 uur en verschillende wegwerkzaamheden zorgden dinsdag voor een verkeersinfarct in Breda. Op meerdere plaatsen stond het verkeer volledig vast.

Bezoekers aan VVV-NAC en een enkele speler van NAC stonden eindeloos in de file op de Backer en Ruebweg, verkeer dat zijn weg probeerde te vinden naar huis ontmoette verdwaalde bezoekers aan de EnecoTour en mensen die dachten van zuid naar noord te kunnen via de Westerparklaan of de Ettensebaan hadden het helemaal slecht. Die verbinding was namelijk nog afgesloten. Al in de ochtend leidde dat tot files in de Meidoornstraat.

Een klein lichtpuntje voor verkeer van centrum naar A16 en andersom: de Ettensebaan is vanaf 24 september weer open voor het verkeer. Dat meldt de gemeente woensdagmorgen. De Westerparklaan blijft nog wel even gesloten. Daar geldt deze puzzelrit nog.

Voor mensen die komende week bij de Groenedijk, de Cornelis Joosstraat of Doornboslaan-Noord moeten zijn, is het wel opletten geblazen. Deze zijn namelijk respectievelijk 29, 27 en 28 september afgesloten. En natuurlijk geldt het vorige week ingestelde eenrichtingsverkeer op de Academiesingel nog. Daar kun je alleen richting Delpratsingel en niet andersom.

Mocht je over de Tramsingel rijden? De kruising met de Haagweg is afgesloten. Daar is de opknapbeurt van de Nieuwe Haagdijk en het deel Haagweg inmiddels aangekomen.

Tot slit krijgt het kruispunt Kapittelweg - Baliëndijk na enige tijd een definitieve inrichting, meldt Breda. Dat kruispunt gaat eveneens een weekend dicht. Het werk begint vanaf 26 september. De afsluiting van het kruispunt is pas in oktober, 22 en 23 oktober om precies te zijn. Het totale werk daar duurt ongeveer 4 weken.