'Dramatisch' en 'alles ging fout'. Veel mooier kun je het niet maken. Voor slechts een paar duizend man ging NAC hard en kansloos onderuit tegen VVV.

"Dramatisch, ver onder de maat, ontzettend slecht. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat heeft geen zin. Ik weet gewoon niet hoe ik dit het beste kan omschrijven", vertelde Kevin van Diermen na afloop van de dramatisch verlopen bekerwedstrijd tegen VVV (0-2). "Helemaal niks lukte vandaag."

Het ging al vanaf het eerste moment mis bij NAC. "Vanaf moment een lukte er helemaal niks. Dan sta je na 45 minuten met 0-2 achter en denk je: What the fuck is dit? Je hoopt dat het de tweede helft beter gaat, maar we hebben echt helemaal geen kans gecreëerd vandaag."

Alles fout

Ook Robbie Haemhouts, die de tweede helft in het veld kwam, erkent dat het niet goed was vandaag. "Zeg maar gerust heel slecht. Ik kan hier nog tien minuten staan praten over wat er allemaal fout ging, maar eigenlijk ging alles fout." 

De aanvoerder van NAC zat zich tijdens de eerste helft op te vreten op de bank. "De trainer had bepaalde keuzes gemaakt. Als je dan ziet dat het niet loopt wil je er eigenlijk zo snel mogelijk in. Helaas kon ik er ook niks aan veranderen."

Trainer Marinus Dijkhuizen was zeer ontevreden over zijn ploeg. "Er is helemaal niks gecreëerd. Het was echt onbegrijpelijk slecht vandaag." Dijkhuizen looft aan de andere kant ook de tegenstander van vandaag. "VVV is een zeer goede ploeg en zeker een van de titelkandidaten in de Jupiler League, maar dat mag geen excuus zijn om zo te voetballen."

Niet aanpakken

Wat Dijkhuizen niet begrijpt is dat Ralf Seuntjens niet één keer op de grond heeft gelegen. "Hij speelde een ijzersterke wedstrijd en was heel erg balvast. Dan snap ik niet dat mijn spelers hem niet een keer aanpakken. Hij kon zijn gang gaan."

Thuis werd er alleen gewonnen van Jong Utrecht. MVV en VVV pakten de winst in Breda en tegen FC Den Bosch en Jong PSV kwam NAC niet verder dan een gelijkspel. "We moeten het daar maar eens goed over hebben morgen. Misschien speelt het wel een rol bij de jongens. Een soort angst om hier te spelen."

Dijkhuizen is blij dat zijn ploeg vrijdag weer mag aantreden in het Rat Verlegh Stadion. "We hebben namelijk echt iets goed te maken richting het publiek. In de competitie staan we er goed voor. Daar moeten we ons aan vasthouden."

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd.