Jongeren Op Gezond Gewicht en Disney Benelux slaan de handen ineen in Breda om kinderen te stimuleren meer te bewegen door middel van de 'Woogie Boogie'.

Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia het prinsesje en andere Disney karakters moeten kinderen tussen 4 en 7 jaar inspireren om uit hun stoel te komen en samen te bewegen met behulp van een serie filmpjes op Disney Channel.

Burgemeester Paul Depla, voorzitter van Jongeren Op Gezond Gewicht en Jelle Vermeijden van Disney Benelux ondertekenden maandag de samenwerking. Om deze samenwerking te vieren dansten tachtig leerlingen van CBS De Fontein uit JOGG-gemeente Breda samen de ‘Woogie Boogie’.

De campagne is op deze doelgroep gericht omdat ook kleuters nog te vaak en te lang stil zitten. "De bewegingsoefeningen die in de filmpjes aan bod komen zijn zorgvuldig uitgekozen", aldus de bedenkers. "Niet alleen moedigen ze kinderen aan om op te staan en te bewegen, maar ze helpen ook bij de ontwikkeling van de motoriek. Door herhaling van de 'Woogie Boogie’ oefeningen krijgen kinderen de bewegingen snel onder de knie en gebruiken ze deze vaker."

De 'Woogie Boogie' filmpjes duren ongeveer 1 minuut en worden dagelijks uitgezonden op het Disney Channel. Ze zijn ook beschikbaar op YouTube.