Een traject van bijna tien kilometer ten zuiden van het Chasséveld is dinsdag niet begaanbaar voor auto- en fietsverkeer. De weg is afgesloten vanwege de tijdrit van de EnecoTour in Breda.

De renners starten om 13.40 uur op de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Chasséveld voor de individuele tijdrit van 9,6 kilometer in Breda. De binnenkomst van de laatste renners is ook daar rond 16.45 uur.

De wielrenners rijden vanaf de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Stadskantoor de Wilhelminasingel op. Vervolgens gaan ze via de Boeimeersingel de Graaf Hendrik II Laan in. Via de Willem van Oranjelaan rijden ze richting Mastbos.

Via de Burgemeester Kerstenslaan, de Huisdreef en de Bouvignedreef keren ze via de Bouvignelaan en de Duivelsbruglaan terug op de Willem van Oranjelaan om via dezelfde weg als heen te finishen op de Claudiusprinsenlaan bij het Chasséveld.  

Gesloten voor verkeer

Voor het verkeer rond het parcours heeft dit een aantal gevolgen. Op het Chasséveld kan van maandagochtend 8.00 uur tot dinsdagavond 21.00 uur niet geparkeerd worden. De route van het parcours is dinsdag vanaf 06.00 uur gesloten voor alle verkeer.

Vanaf 09.30 uur is het parcours (check de route op deze pdf) volledig afgesloten. Dit betekent dat bewoners die direct aan het parcours wonen, onder andere de Wilhelminasingel, de Boeimeersingel en de Duivelsbruglaan, niet met de auto vanuit hun woning op het parcours kunnen komen.

Voor fietsers en voetgangers wordt een aantal oversteekplaatsen op het parcours gemaakt. Tijdelijke verkeersborden geven omleidingsroutes aan naar onder meer de parkeergarages.

Oversteekplaatsen

Tussen 06.00 en 09.30 uur kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers nog wel het parcours oversteken op de grote kruispunten op de volgende plaatsen:

Kruising Wilhelminasingel ter hoogte van Wilhelminapark / Vierwindenstraat
Kruising Boeimeersingel ter hoogte van Nieuwe Ginnekenstraat / Wilhelminastraat
Kruising Boeimeersingel ter hoogte van MichieldeRuyterstraat / GeneraalvanderPlaatstra
Kruising Graaf Hendrik III laan ter hoogte van Langendijk/Kortenaerlaan

In- en uitrijden van de wijk Boeimeer Oost kan gedeeltelijk via de af- en oprit Zuidelijke Rondweg. Daarnaast wordt het Van Almondepad opengesteld.