Filmhuis Breda heeft het komende filmseizoen een vaste plek gevonden in Grand Theatre Boekhandel aan het Van Coothplein.

Op 23 september wordt de eerste screening vertoond. Ook is de organisatie nog steeds van plan af en toe een pop-up cinema op te zetten.

Na veel pop-ups in het afgelopen half jaar heeft Filmhuis Breda voor seizoen 2016/2017 een permanente plek gevonden in de voormalige bioscoop aan het Van Coothplein. "We zitten in de bovenzaal en daarin kunnen we een blijvende opstelling houden. Dat is enorm fijn", zegt Chiel Rottier van Filmhuis Breda. "We behouden het vertrouwde concept. Een goede film voor echte filmliefhebbers, een betaalbare hap voorafgaand, een inleiding van de film en een lekker drankje na."

Blij

Rottier is blij met het feit dat ze de komende tijd op een vaste plek kunnen zitten. Toch blijft er een andere grote droom aanwezig. "We zijn nog steeds op zoek naar een vaste stek waar plaats is voor ongeveer veertig stoelen en een bijpassende horecaruimte", geeft hij aan. "We blijven aan de weg timmeren."

Het Bredase Filmhuis is al een tijd in gesprek met verschillende partijen en culturele instellingen. Daarnaast worden de opties voor mogelijke panden bekeken. Zo kwam eerder al ter sprake dat de StadsGalerij een mooie locatie zou zijn. "Wij hebben in combinatie met NV Stadsherstel een bod ingediend in December. Naar aanleiding daarvan wordt dit onderzoek nu gestart", liet Rottier in juli weten.

Onderscheidende selectie

Het feit dat Chassé Cinema wil gaan uitbreiden met extra filmzalen baart Rottier geen zorgen. "We zijn geen concurrenten van elkaar. Het aanbod in Nederland is groot. Er komen rond de 400 films per jaar uit en wij hebben een hele andere selectie dan het Chassé Theater die meer mainstream films op het programma heeft staan."

In oktober, november en december vertoont Filmhuis Breda films op de derde vrijdag en derde zondagochtend van de maand. De eerste screening is vrijdagavond 23 september met de herhaling op zondagochtend 25 september. De films staan in het teken van de week tegen de eenzaamheid. De korte voorfilm is Welterusten van Jasper Bruijns. De hoofdfilm is Anomalisa  van Charlie Kaufman.