Verlichte bootjes met uiteenlopende thema’s voeren zaterdagavond weer voorbij tijdens de negende editie van de lichtsloepenparade.

De inschrijvingen waren dit jaar wat laat op gang gekomen vanwege de late zomervakantie in Noord-Brabant. "Toch druppelen er nog steeds last-minute aanmeldingen binnen", zei organisator Smits zaterdag.

In 2008 startte de lichtsloepenparade met vijfenveertig boten. "Elk jaar varieert het aantal deelnemers tussen de vijftig en vijfenzeventig. Het is erg afhankelijk van het weer." 

Ieder jaar is het familie-evenement druk bezocht. Vele toeschouwers verzamelen zich dan rondom de Haven om de verlichte boten te bekijken. "Ook al regent het, toch komen er veel aanhangers van de deelnemende boten kijken."

Prijzen

Dit jaar was de prijsuitreiking verdeeld in twee categorieen: boten beneden de vijf meter, en de grotere boten die langer dan vijf meter zijn. De verlichte boten werden door een jury op originaliteit, afwerking en uitvoering beoordeeld. Daarnaast was er een publieksprijs en een aanmoedigingsprijs.

Kijk op BredaVandaag.nl voor de fotoreportage van de lichtsloepenparade.